vaccinatie_affligem.png

Bellekouter in Affligem in november weer vaccinatiecentrum

woe 13 okt 2021

De vaccinatiecampagne binnen de Eerstelijnszone AMALO wordt begin november voortgezet in evenementenhal Bellekouter in Affligem. Het andere vaccinatiecentrum in de zone, de Sportloods in Asse, sluit binnenkort de deuren.

De voorbije dagen zocht de Eerstelijnszone AMALO naar een geschikte locatie om ook na 15 oktober mensen te vaccineren. De gemeente Affligem bood opnieuw de evenementenhal Bellekouter aan. “De site is gunstig gelegen met heel wat parkeermogelijkheid en er zijn flexibele mogelijkheden wat oppervlakte betreft, dus het vaccinatiecentrum wordt daar terug opgebouwd”, zegt Jeroen Van Lier van Eerstelijnszone AMALO. “Het vaccinatiecentrum wordt wel kleiner. We zullen er – indien mogelijk – tot de zomer van 2022 kunnen vaccineren.”

De deuren van het vaccinatiecentrum Bellekouter gaan begin november open voor alle burgers uit Asse, Merchtem, Affligem, Liedekerke en Opwijk die hun derde prik moeten krijgen. Alle in oktober geplande activiteiten in de Bellekouter gaan intussen gewoon door zoals gepland.

“Intussen werden in de Sportloods in Asse de laatste dagen voor vaccinatie ingepland. Vanaf november zal de loods opnieuw door de lokale sportclubs gebruikt kunnen worden. Zij hebben gedurende deze hele periode creatieve invullingen moeten zoeken om hun sport te kunnen blijven beoefenen, waarvoor onze grootste dank”, aldus Van Lier.