Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Bestuurster twee keer na elkaar betrapt zonder geldig rijbewijs

Bestuurster twee keer na elkaar betrapt zonder geldig rijbewijs

Bij een verkeerscontrole in Zaventem is een vrouw zonder geldig rijbewijs twee keer betrapt op enkele minuten tijd. Tot overmaat van ramp bleek de vriend die ze vervolgens opbelde om haar te komen ophalen, onder invloed van alcohol te zijn. Ook zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Het volledige verhaal staat op de Facebookpagina van de politiezone Zaventem.

Afgelopen dinsdag hield de Lokale Politie Zaventem een controleactie in het kader van de Zomer-BOB-campagne en het fenomeen ‘Overlast’. Een van de gecontroleerde bestuurders trok de aandacht. Een vrouw had duidelijk moeite om haar voertuig in beweging te krijgen. De bestuurster, zonder geldig rijbewijs op zak, bleek een voorlopig rijbewijs model 36 te hebben. In het voertuig zaten echter een volwassen passagier zonder rijbewijs en twee kinderen. De bestuurster kreeg een proces-verbaal en mocht zo niet verder rijden.

Enkele minuten later werd de vrouw echter opnieuw achter het stuur aangetroffen. Ze kreeg hiervoor nogmaals een proces-verbaal. Daarop belde ze een vriend die met de wagen naar huis zou rijden. Deze persoon werd eveneens aan een ademtest onderworpen en bleek te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd voor drie uur ingehouden.

pv's
In het totaal werden er bij de controleactie 253 ademtests afgenomen. Op de vrouw na waren alle resultaten ‘safe’. Verder werden er pv’s opgesteld voor onder meer vervallen keuring, het gebruik van de mobiele telefoon achter het stuur, ladingzekering en inbreuken op de taxiwetgeving. Er werd tevens tweemaal een gebruikershoeveelheid cannabis in beslag genomen.

De Zomer-BOB-campagne loopt nog tot en met twee september 2019. Ook in de strijd tegen overlast worden geregeld gerichte patrouilles en grootschalige acties gevoerd door de politiezone Zaventem.