Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Brouwerij Palm stoomt hotelscholen klaar voor culinaire wedstrijd

 

Brouwerij Palm stoomt hotelscholen klaar voor culinaire wedstrijd

Vandaag werden studenten en docenten van acht Vlaamse hotelscholen bij Brouwerij Palm Steenhuffel verwacht voor een contact- en workshopdag van de AEHT Cornet Trophy 2021. Dat is een nationale wedstrijd waarin wordt uitgemaakt wie de beste leerlingen zijn in de categorie keuken, maar ook in de zaal en op vlak van toerisme.

De wedstrijd is meteen ook de Belgische preselectie op deelname aan de Europese AEHT wedstrijd en conferentie in de Estse hoofdstad Tallinn. Via demo’s en workshops worden leerlingen en docenten bij Brouwerij Palm ondergedompeld in de wereld van producten ‘Lekker van bij ons’. Zowel de wedstrijddagen op 30 september en 1 oktober als deze workshopdag worden georganiseerd door COOVI in Anderlecht. Hun afdeling ‘Tuinbouw’ verzorgde een demo tafeldecoratie en de hotel-, bakkerij- en slagerijafdeling verwenden de gasten met eigen creaties.

Brouwerij Palm is al jaren partner van de wedstrijd. “Voor Palm is dit een educatief én maatschappelijk project. De brouwerij wil de studenten met een horecaopleiding de kans bieden hun vaardigheden op vlak van bier en gastronomie aan te scherpen”, zegt Peter Buelens van Brouwerij Palm. “Maar niet alleen de culinaire kennis wordt versterkt, ook de sociale vaardigheden worden door het samenwerken in teamverband extra ontwikkeld.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.