Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Buurt blijft zich verzetten tegen plannen Levenslust

 

Buurt blijft zich verzetten tegen plannen Levenslust

In Lennik loopt een tweede openbaar onderzoek naar het ruimtelijk uitvoeringsplan Levenslust. Omwonenden schakelen een tandje bij in hun verzet tegen de komst van een 70-tal woningen op het parkdomein op de grens met Schepdaal (Dilbeek).

In april maakte Levenslust, een vzw die jongeren met leermoeilijkheden steunt, de plannen bekend voor de bouw van 325 woningen op haar parkdomein, met o.a. een revalidatiecentrum en restaurant. De buurtbewoners verzetten zich meteen fel uit vrees voor de impact op natuur, leefbaarheid en mobiliteit. Nadat 78 bezwaarschriften werden ingediend, onderwierp de gemeente Lennik het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) Levenslust voor een tweede maal aan een openbaar onderzoek. Dat loopt nog tot en met 28 september 2018. Intussen gaat het nog om 70 wooneenheden.

De Werkgroep Buren Levenslust houdt vol dat het RUP rechtsongeldig is omdat het niet zou stroken met diverse structuurplannen en hekelt ook het ontbreken van een milieu-effectenrapport en mobiliteitsplan. Ze vinden het verder ongehoord dat een ecologisch waardevol en kwetsbaar parkgebied wordt opgeheven. De initiatiefnemers lanceren ook een website ‘met zoveel mogelijk transparante informatie’ op http://natuurbehoudlevenslust.be

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

NIEUWS 19/10/2021

Bekijk hier het nieuws van dinsdag 19 oktober.

SPORT 18/10/2021

Bekijk hier de sport van maandag 18 oktober.

NIEUWS 18/10/2021

Bekijk hier het nieuws van maandag 18 oktober.

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!