Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Dan toch geen nationaal voetbalstadion op parking C?

Dan toch geen nationaal voetbalstadion op parking C?

Als het van de Brusselse N-VA afhangt, komt er helemaal geen nieuw nationaal voetbalstadion op parking C in Grimbergen. De fractie pleit voor een renovatie van het bestaande Koning Boudewijstadion. Dat zou goedkoper, sneller en ecologischer zijn.

Renovatie is haalbaar

De Brusselse N-VA grijpt een studie van het architectenkantoor Goedefroo aan om de renovatie van het Koning Boudewijstadion weer helemaal bovenaan de agenda te plaatsen. Goedefroo komt tot de conclusie dat het Koning Boudewijnstadion kan worden gerenoveerd op die wijze dat het volledig voldoet om er de wedstrijden van het Europees voetbalkampioenschap van 2020 (EK) te laten plaatsvinden. Dat geldt ook voor de eventuele openingswedstrijd.

Bevolking wordt misleid

Er is dan ook helemaal geen nood aan een duur nieuw stadion, waarbij bovendien de wereldberoemde Memorial Van Damme sneuvelt, vindt N-VA. Fractieleider Van den Driessche vindt dat de voortrekkers van een nieuw stadion het grote publiek misleid hebben door te stellen dat een renovatie van het huidige stadion geen optie is. 

Veel voordelen
Van den Driessche ziet veel voordelen van een renovatie. ‘De kans is groter dat het stadion op tijd klaar is, een renovatie is €140 miljoen goedkoper en meer ecologisch. Bovendien zal het stadion veel beter bereikbaar zijn met het openbaar vervoer (metro) en is de Memorial Van Damme definitief gered. Ten slotte is het risico dat Europa stelt dat de gebruikers verboden staatssteun krijgen miniem.’

Bovenaan de politieke agenda

De N-VA roept het Brussels schepencollege en de Brusselse regering op om de renovatie piste terug bovenaan de agenda te plaatsen, zoals in de oorspronkelijke plannen het geval was.