Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Drie Liedekerkenaren winnen prestigieuze podcastaward

Drie Liedekerkenaren winnen prestigieuze podcastaward

Vorige week werden voor het eerst de prestigieuze Belgian Podcast Awards uitgereikt. In de categorie Comedy won ‘Mij Gedacht’, een podcast over Vlaanderens populairste tv-serie aller tijden: FC De Kampioenen. De makers van de podcast zijn drie jongemannen uit Liedekerke.

Maar liefst 200 000 luisterbeurten heeft hun podcast ‘Mij gedacht’ al intussen, zes jaar nadat De Morgen-journalist Frederik De Backer en zijn vrienden Xander Van Hoorick en Daan De Mesmaeker begonnen. Nu winnen de Liedekerkenaren onverwacht een prestigieuze podcastaward. Oude afleveringen van FC De Kampioenen van naaldje tot draadje bespreken. Dat is de eenvoudige, maar succesvolle  formule van ‘Mij gedacht’. "We maken notities in onze boekjes en dan bespreken we het verloop van een aflevering”, vertelt Xander Van Hoorick. “Maar dat gaat natuurlijk snel vervelen. Daarom mengen we het met dingen die we zelf meemaken en geven onze mening over de actualiteit. De Kampioenen zijn eigenlijk alleen een kapstok.”

Ook hun liefde voor hun thuisgemeente Liedekerke vormt een belangrijk onderdeel van het succesverhaal van de podcast. “We komen alle drie uit Liedekerke en dat maakt het heel herkenbaar én komisch”, lacht Daan De Mesmaeker.