Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Duurzamer vervoer naar evenementen

Duurzamer vervoer naar evenementen

Machelen gebruikt voortaan milieuvriendelijke bussen van Brussels Airport om inwoners naar haar evenementen te brengen. Zaterdag vinden de eerste ritten plaats, voor de jaarlijkse Kerstmarkt.

Net als talloze andere gemeenten hernieuwde Machelen onlangs haar engagement om als gemeente bij te dragen tot 40% minder CO2-uitstoot tegen het jaar 2030. Het gebruik van elektrische bussen van Brussels Airport, inclusief de chauffeurs, is daartoe één van de initiatieven.

De primeur is nu zaterdag voor de Kerstmarkt, die voor het eerst de tenten opslaat op het evenementenplein aan de site Bosveld. Omdat deze locatie niet in het centrum van de gemeente ligt, biedt de elektrische bus ook vervoer heen en terug voor inwoners uit de buitenwijken en slaat Machelen zo twee vliegen in één klap.

De elektrische bus rijdt zaterdag vanaf 16u45 en brengt de marktbezoekers terug tot 23 uur. Er zijn 10 opstapplaatsen tussen wijk Carré, Machelen Kerk en Diegem station. Ook voor de Nieuwjaarsdrink van de gemeente op 10 januari zullen de bussen van Brussels Airport worden ingezet.