Eva De Bleeker staatssecretaris in Vivaldi-regering

woe 30 sep 2020

Eva De Bleeker (Open VLD) wordt de nieuwe staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken. De Bleeker is momenteel eerste schepen in Hoeilaart, 46 jaar oud en werkt voor de Europese Commissie. 

Eva De Bleeker is een vertrouwelinge van Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert. In de strijd om het voorzitterschap van de liberale partij was De Bleeker running-mate van Lachaert. Verder is ze voorzitter van Open VLD Vrouwen en sinds 2012 schepen in Hoeilaart. "Met Eva kiezen we voor een nieuw gezicht en een sterke vrouw die alles in haar mars heeft om de consumentenbelangen en het budgettaire traject te bewaken", zegt Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert.

De Bleeker is één van de verrassende namen in de Vivaldi-regering. “Ik had het zelf helemaal niet verwacht”, reageert de Hoeilaartse, “pas gisterenavond heeft onze partijvoorzitter mij de vraag gesteld”. De Bleeker neemt afscheid van de gemeentepolitiek. “Ik ga het missen”, aldus De Bleeker, “in de lokale politiek sta je dicht bij de mensen en kan je echt het verschil maken in hun leven.”