Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen coronapas in Vlaamse rand

 

Geen coronapas in Vlaamse rand

De gemeenten in de Vlaamse rand krijgen van de Vlaamse regering niet de mogelijkheid om de coronapas in te voeren. Een aantal gemeenten in de regio waren daar nochtans vragende partij voor.

Het was de Vlaamse regering die vandaag de knoop moest doorhakken over de mogelijke invoering van een coronapas in de Vlaamse Rand, naar het voorbeeld van Brussel. Maar die pas komt er dus niet in de Rand. “De vaccinatiegraad ligt in Vlaanderen hoog. Ook in de Vlaamse rand stijgt hij nog altijd”, reageert Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open VLD) op Twitter. “De Vlaamse regering besliste daarom vandaag om geen coronapas in te voeren in sommige Vlaamse steden en gemeenten. We hebben geen pasjesmaatschappij nodig.” Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) is niet gelukkig met de beslissing van de Vlaamse regering. "Ze laten de gemeenten van de Vlaamse rand in de steek. We hebben die coronapas nodig om ons vaccinatiebeleid kracht bij te zetten. Dit is echt geen goed nieuws", reageerde Bonte bij Radio 1.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.