Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Geen Hopduvelfeesten dit jaar

Geen Hopduvelfeesten dit jaar

Na de Druivenfeesten in Overijse worden nog andere grote dorpsfeesten afgelast. In Asse heeft de organisatie van de Hopduvelfeesten beslist om de editie dit jaar te annuleren. Ook elders in de regio slaan dorpsfeesten en festivals een jaartje over.

Het Hopduvelcomité besliste maandagavond om de Hopduvelfeesten een jaar uit te stellen."We hebben deze beslissing genomen om verschillende redenen. Enerzijds is het voor de werkgroepen praktisch onmogelijk om door de social distancing-regels de feesten de komende weken voor te bereiden", zegt Philip Mathuis, voorzitter van het Hopduvelcomité. "Anderzijds verwachten we ook een lagere opkomst én hebben onze trouwe sponsors, vaak Assese middenstanders, momenteel andere uitdagingen."

Burgemeester Koen Van Elsen (CD&V) steunt het comité. "Ze hebben een moedige en verstandige beslissing genomen. Ik noteer de nieuwe datum alvast in onze agenda’s", aldus Van Elsen. Het comité probeert het huidige programma van de feesten integraal door te schuiven naar 10, 11 en 12 september 2021.

Intussen lieten ook Midzomer Wambeek, Tropiscala in Overijse, de Stroppenconcerten in Halle en Waanzinnig Weekend in Herfelingen weten dat ze een jaartje overslaan.