Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Gemeenteschool De Kiem wordt overgedragen aan katholiek onderwijsnet

Gemeenteschool De Kiem wordt overgedragen aan katholiek onderwijsnet

Het gemeentebestuur van Ternat heeft beslist om de gemeentelijk basisschool De Kiem in Sint-Katherina-Lombeek over te dragen aan het katholieke onderwijsnet. De lagere school in de Nieuwbaan zal op termijn één geheel vormen met vrije basisschool De Droomgaard uit de Dahlialaan in Lombeek.

De infrastructuur van gemeenteschool De Kiem is in slechte staat. Omdat de gemeente Ternat onvoldoende financiële middelen heeft om de noodzakelijke investeringen uit te voeren, heeft het bestuur beslist om de school over te dragen naar het katholieke onderwijsnet vanaf het schooljaar 2020-2021. De Kiem Wambeek blijft voorlopig wel in handen van de gemeente.

Het gemeentebestuur wil één moderne dorpsschool voor Den Bos. Daardoor zullen De Kiem Lombeek en vrije basisschool De Droomgaard samensmelten. In de Dahlialaan wordt een nieuwe school gebouwd. Ternat legde al zo'n 1 miljoen euro neer voor de aankoop van de gronden. De school moet in 2023 klaar zijn. Tot dan blijven de leerlingen op de huidige site.

In een filmpje op Facebook reageert de school verontwaardigd en kondigt ze een protestactie aan op donderdag 20 juni om 18 uur aan het gemeentehuis. De beslissing leidt namelijk tot héél wat ongerustheid. De leerkrachten die bovendien niet mee de overstap maken verhuizen mogelijk naar de gemeenteschool in Wambeek. Daardoor sneuvelen er mogelijk enkele jobs.