Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen gaat de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstort

 

Grimbergen gaat de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstort

Grimbergen gaat de strijd aan tegen zwerfvuil en sluikstort. Het doet dat naar aanleiding van de Week van de Handhaving. De gemeente focust zich vooral op vuil in de onmiddellijke omgeving van handelszaken. “Overtreders moeten er niet op rekenen dat ze wegkomen met hun storend gedragd”, zegt schepen van Afvalbeleid Yves Verberck.

In heel Vlaanderen worden de komende week de controles op zwerfvuil en sluikstort fors opgedreven. Heel wat lokale besturen en politiezones, de afvalintercommunales en Vlaamse partners bundelen de krachten. De focus van Grimbergen ligt dit jaar op het zwerfvuil dat rond bepaalde handelszaken achterblijft en het weren van hondenpoep in het Grimbergse straatbeeld. “We pasten ons gemeentelijk politiereglement aan zodat handelszaken die voedingsmiddelen verkopen die ter plaatse geconsumeerd worden een bijkomend vuilbakje moeten plaatsen tijdens hun openingsuren. Zo vermijden we dat er extra zwerfvuil ontstaat”, zegt schepen van Afvalbeleid Yves Verberck.

Daarnaast gaat Grimbergen de komende week ook mobiele camera’s inzetten op hotspots. “Steeds meer mensen uit de buurt steken de laatste jaren de handen mee uit de mouwen om onze gemeente proper te maken en vooral te houden. Die mensen verdienen niet alleen een schouderklopje, ze moeten er ook op kunnen rekenen dat de overtreders niet wegkomen met hun storend gedrag”, benadrukt Verberck.

De Week van de Handhaving is een initiatief van Mooimakers, het Vlaamse samenwerkingsverband tussen OVAM, Fost Plus en de lokale besturen. “Je kan het vergelijken met de flitsmarathons. Het hele jaar door wordt er gecontroleerd, maar één week per jaar staat het extra hoog op de agenda. Het moet de impact en de greep op sluikstorters en veroorzakers van zwerfvuil nog versterken”, zegt Els Gommeren van Mooimakers.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.