Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergen voorzichtig positief over Ghelamco als bouwheer nieuw voetbalstadion

Grimbergen voorzichtig positief over Ghelamco als bouwheer nieuw voetbalstadion

Grimbergen reageert voorzichtig positief op het feit dat Ghelamco werd aangesteld als bouwheer voor het nieuwe stadion aan de Heizel. Dit consortium heeft volgens burgemeester Mertens de beste mobiliteitsplannen. Buurgemeente Wemmel reageert minder positief.

Het consortium rond BAM/Ghelamco geniet de voorkeur van de stad Brussel voor de bouw van het nieuwe nationaal stadion op parking C. Ghelamco is het bedrijf dat voor AA Gent de gelijknamige Arena neerpootte. (Bekijk ook de reportage 'Ghelamco mag nieuw nationaal stadion op de Heizel bouwen')

Grimbergen is voorzichtig positief. Volgens burgemeester Mertens werd in de plannen ook ruime aandacht besteed aan de mobiliteit. "Zo wordt het verkeer uit Gent en Antwerpen ondergronds afgeleid op verschillende niveaus. Op die manier hoeven de verkeersstromen elkaar niet te kruisen wat de mobiliteit ongetwijfeld ten goede komt”, aldus burgemeester Marleen Mertens vanmorgen op Radio 2.

Wemmel reaeert minder positief omdat het nieuwe stadion gebouwd wordt op de uiterste rand van Parking C, dus op enkele meters van verschillende woonkernen in Wemmel. En dat is nefast voor de inwoners van de Panoramastraat, de Elisabethlaan en de Vander Vekenstraat. Burgemeester Vansteenkiste pikt het ook niet dat Wemmel geen inspraak had en ook geen advies mocht geven. Volgens burgemeester Vansteenkiste zou de stad Brussel beter het huidige stadion aanpassen aan de UEFA-normen. Dat zou goedkoper en minder tijdrovend zijn. Het nieuwe stadion moet immers klaar zijn voor het EK voetbal in 2020. (foto Euro Brussels 2020)