Stad Brussel wil erfpacht Parking C Ghelamco verbreken

zon 25 maa 2018

Bouwbedrijf Ghelamco roept de Stad Brussel op tot ‘constructief overleg’ nadat eerder deze week bleek dat Brussel de erfpacht voor Parking C in Grimbergen wil opzeggen. Nu blijkt dat het Eurostadion aan de Heizel in Brussel er niet zal komen voor het Europees Kampioenschap Voetbal van 2020, wil de stad onder de erfpacht met Ghelamco uit.

Het bouwbedrijf kreeg de erfpacht voor Parking C voor een periode van 99 jaar. De afspraak kwam er toen Brussel nog volop in de running was om mee het EK Voetbal van 2020 te organiseren. Nieuwswebsite BRUZZ meldde deze week dat de Stad Brussel de erfpacht nu wil omzeilen, ‘desnoods via gerechtelijke stappen’. Morgenavond zou de kwestie voorgelegd worden aan de gemeenteraad.

Ghelamco liet in een persbericht weten niet op de hoogte te zijn gesteld van die intentie en roept de stad op tot ‘constructief overleg’. Het bouwbedrijf verdedigt nogmaals het stadion, ook al zal het niet meer dienen voor het EK voetbal van 2020.

Sowieso staat het dossier morgen geagendeerd op de gemeenteraad van de Stad Brussel. Het schepencollege zal er de gemeenteraad om een volmacht vragen, zodat ‘het project Eurostadium’ niet wordt voort gezet.