Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grimbergse scholen nu zeker van digitale inschrijving

Grimbergse scholen nu zeker van digitale inschrijving

De Vlaamse overheid heeft de invoering van een digitaal aanmeldingsregister voor de Grimbergse basisscholen goedgekeurd. Nu dit officieel is gecommuniceerd, zijn de toestanden met kamperende ouders aan schoolpoorten ook in Grimbergen in het nieuwe jaar helemaal van de baan.

Toekomstig schepen van Onderwijs Karlijne Van Bree (Vernieuwing) zegt aan HLN dat de goedkeuring haar op de gemeenteraad werd bevestigd door haar voorganger maar dat de gemeente zelf nog maar pas op de hoogte werd gebracht. Een princiepsakkoord tussen de gemeente en alle scholen die er basisonderwijs organiseren, was er al langer. Nog volgens Van Bree wordt in het nieuwe systeem gewerkt met twee criteria voor een toewijzing: “De keuze van de ouders, gevolgd door de afstand van de verblijfplaats tot de school. Er wordt niet gewerkt met voorrangsgroepen, omdat bijvoorbeeld een broer of zus al op een bepaalde school zit.”

Grimbergen was nog één van de weinige gemeenten zonder digitaal aanmeldingssysteem. Met name in de basisscholen Prinsenhof en De Regenboog leidde dit, tot en met dit voorjaar, tot lange rijen met kamperende ouders. Dat moet nu tot het verleden behoren.

Het digitaal centraal aanmeldingsregister voor Grimbergen zal bereikbaar zijn via de website aanmelden.grimbergen.be. Men moet zich wel vooraf op de website aanmelden. Dat kan tussen vrijdag 1 maart en vrijdag 29 maart. In april worden de resultaten verwerkt en gecommuniceerd. (Foto: RINGtv archief)