Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grootschalige rampoefening op Brussels Airport

Grootschalige rampoefening op Brussels Airport

Gisteren werd op Brussels Airport een grootschalige rampoefening georganiseerd. Daarbij werd het neerstorten van een vliegtuig door een problemen met het landingsgestel gesimuleerd. De rampoefening duurde ruim zes uur, er namen in totaal 300 personen deel.

De rampoefening maakt deel uit van het provinciaal nood- en interventieplan. Normaal moest de oefening in april doorgaan, maar omwille van de coronamaatregelen werd die verplaatst naar gisteren. “De brandweer, medische hulpdiensten, Federale Politie, Defensie, de betrokken lokale autoriteiten en de federale dienst noodplanning van de gouverneur van Vlaams-Brabant herhaalden de eerdere procedures, maar testten ook uitvoerig het nieuwe bijzonder nood- en interventieplan”, meldt Brussels Airport.

Om de oefening zo realistisch mogelijk te maken werden de meeste actie live gesimuleerd. Daarbij werd een trainingsvliegtuig gebruikt, maar kwamen de operationele activiteiten van de luchthaven nooit in het gedrang. Ook het parket van Halle-Vilvoorde nam deel aan de rampoefening. “We vinden het zeer zinvol om het gerechtelijke luik en onze eigen werkprocessen in geval van grootschalige rampen, door dergelijke oefeningen eens te kunnen testen in de praktijk”, aldus parketwoordvoerster Carol Vercarre.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.