Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Grote drugsvangst in Zaventem en Brussel

Grote drugsvangst in Zaventem en Brussel

Bij verschillende huiszoekingen in Brussel en in de Van Parijslaan in Zaventem heeft de politie gisteren een gigantische hoeveelheid drugs aangetroffen. Dat meldt het parket van Leuven. Bij verschillende huiszoekingen werd onder meer 770 kilogram cocaïne en 600.000 euro cash geld aangetroffen. Zeven personen zijn opgepakt.

Het zou gaan om een Albanese bende die zeer professioneel te werk ging. Het onderzoek is in het najaar van 2019 opgestart op basis van verdachte aankopen van ladingen aceton. "De aceton zou door de organisatie via een synthetisch proces gebruikt worden voor de productie van cocaïne", meldt de Federale Politie. "Aceton is een vrij verkrijgbaar product dat gebruikt kan worden voor de productie van synthetische drugs, maar ook voor het uitwassen van cocaïne uit andere materies. De werkwijze is vrij nieuw in België, maar al langer gekend in het buitenland."

In Zaventem viel de politie binnen in een woning in de Van Parijslaan. Ook in Brussel, Jette en Ganshoren viel de politie op verschillende adressen binnen. "Naast drugs en geld werd bij de vijftiental huiszoekingen zes vuurwapens en 1.120 liter aceton aangetroffen. Vier woningen waren zodanig verbouwd dat de bende drugs en cash geld kon verstoppen achter valse wanden. Vijf auto's zijn in beslag genomen. Vier daarvan waren voorzien van professionele verborgen ruimten", aldus de Federale Politie.

Het onderzoek wordt gevoerd door het Leuvense gerecht. drie van de zeven opgepakte personen zijn al aangehouden, de vier andere verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter. De Albanese bende wordt ervan verdacht op grote schaal cocaïne te produceren. De aangetroffen drugs heeft een straatwaarde van zo'n 40  miljoen euro.