Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Heropening mountainbikeroute Gooik

Heropening mountainbikeroute Gooik

Zin in een mountainbiketochtje in de 'Parel van het Pajottenland'? Dat kan opnieuw, want vandaag gaat het de Hamertjesroute in Gooik opnieuw open.

 

 

 

Grondige opknapbeurt

De Gooikse mountainbikeroute is de op één na oudste van de provincie Vlaams-Brabant en had dringend nood aan een verjongingskuur. Daarom heeft ze de jongste weken een grondige opknapbeurt gekregen: oude palen werden vervangen door spiksplinternieuwe, verbleekte bordjes werden gewisseld door blitse pijlen, extra kasseien en onverharde wegen werden toegevoegd aan de route. Er is ook een nieuwe startplaats aan het sportcentrum, met douches en afspuitplaats.

50 km mountainbikeplezier

De mountainbikers worden in de watten gelegd in Gooik, dat is wel duidelijk. De Gooikse mountainbikeroute bestaat uit vier verschillende lussen die elk hun eigen unieke hoogtepunten aanbieden. In de blauwe lus rijd je onder andere via de oude trambedding dwars door Oetingen en in de rode lus rijd je vooral door Leerbeek en Kester langs veldwegen tussen de weidse velden. Als laatste hebben we enkele kuitenbijters in de groene en zwarte lus , zoals de klim via de Eeckelstraat en langs de Woestijnberg. Ook het prachtig uitzicht aan de Kesterheide en café Den Haas zijn hun klim meer dan waard. Samen zijn de vier lussen goed voor zowat 50 km Gooikse mountainbikeplezier.

Feestelijke heropening

Om 10u wordt de vernieuwde Hamertjesroute officieel heropend, vanaf 10u30 zijn de sportievelingen aan zet. Zij mogen de route inrijden. Wie nog nooit met een mountainbike gereden heeft, kan een sessie Start-to-Mountainbike volgen. In de namiddag is er ook een Kidsride.