Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Het Kinderuur bedenkt alternatief voor Sinterklaasvoorstelling

Het Kinderuur bedenkt alternatief voor Sinterklaasvoorstelling

Door de coronacrisis en de lockdown van de cultuursector moet het Kinderuur uit Sint-Genesius-Rode zijn jaarlijkse Sinterklaasvoorstellingen annuleren. Dat gebeurt voor het eerst sinds 1946. Maar creatief als ze zijn, zocht het Kinderuur naar een alternatief: een boekje waarin de kinderen kunnen aftellen tot en met 6 december én een Sintfilm.

Het boekje is het resultaat van enkele brainstormsessies. “Het is een heus ‘doe en beleef’- boekje geworden vol activiteiten, spelletjes en elke dag een QR-code en link naar een spannend filmpje met acteurs van het Kinderuur”, zegt David Maes. “Uiteraard zal Sinterklaas ook te zien zijn en de kinderen toespreken. Ruth Brillens schreef met veel enthousiasme een verhaallijn uit voor “Een brief voor de Sint”. Onze huistekenaar Rik Dewulf werd meteen opgetrommeld om het hele boekje van prachtige illustraties te voorzien.”

Fred Vanderlinden staat dan weer in voor de regie, filmopnames en montage waardoor het verhaal prachtig tot leven gebracht wordt. Heel wat acteurs en figuranten spelen mee in de reeks van zes afleveringen waarin de personages van de afgelopen jaren langskomen met een spannend verhaal.