Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Hoeilaart legt buitenschoolse activiteiten voor kinderen tijdelijk stil

 

Hoeilaart legt buitenschoolse activiteiten voor kinderen tijdelijk stil

Hoeilaart legt alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen onder de 12 jaar al zeker tot en met 4 oktober stil. Op die manier wil de gemeente het aantal coronabesmettingen bij kinderen van de lagere school indijken.

De gemeente Hoeilaart zag de voorbije dagen het aantal besmettingen bij kinderen opvallend toenemen. Verschillende leerlingen keerden afgelopen weekend met symptomen terug van zeeklassen. Uit testen blijkt dat ze besmet zijn met het coronavirus. De gemeente zegt dat de situatie onder controle is, maar legt toch alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen twee weken stil.

“Het gaat zowel om naschoolse activiteiten en muzieklessen, als om sporttrainingen en bijeenkomsten van de jeugdbewegingen. Ook verjaardagsfeestjes en andere samenkomsten in groep worden best vermeden”, laat de gemeente weten. “Het bestuur volgt de situatie verder op de voet op. Het gaat in de eerste plaats om een preventieve maatregel.”

Twee klassen van een Hoeilaartse lagere school zitten momenteel in quarantaine. Met de tijdelijke maatregelen wil Hoeilaart de besmettingen bij kinderen indijken en voorkomen dat oudere mensen besmet raken met het virus.

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.