Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Huiszoeking in Vilvoorde naar bende die proftennissers omkocht

Huiszoeking in Vilvoorde naar bende die proftennissers omkocht

Op verschillende plaatsen in België zijn vandaag in totaal 21 huiszoekingen uitgevoerd in een grootschalig onderzoek naar wedstrijdvervalsingen in het tennis. Minstens één van die huiszoekingen vond plaats in Vilvoorde. Dertien mensen werden opgepakt voor verhoor, zo meldt het federaal parket. Of één van hen uit Vilvoorde is, is niet bekend. 

Volgens het onderzoek zou een Armeens-Belgische bende tussen 2014 tot nu professionele tennissers omgekocht hebben om wedstrijden te vervalsen. De bedoeling was om op de omgekochte wedstrijden met voorkennis te gokken, waardoor de gokwinsten hoog oplopen. Naast Vilvoorde waren er ook huiszoekingen in onder meer Mechelen, Sint-Gillis, Ukkel, Laken, Jette, Schaarbeek, Sint-Agatha-Berchem en Geraardsbergen.

13 verdachten werden opgepakt. Later vandaag wordt beslist of ze aangehouden blijven. Allemaal hebben ze een gelijkaardig profiel: geen vast inkomen, geen werk en financieel aan de grond. Ze kregen instructies van bovenaf om veel cashgeld in te zetten in plaatselijke wedkantoren op tenniswedstrijden in kleinere tornooien. Daar zijn geen cameraopnames, waardoor ze tennisspelers makkelijk omkoopbaar zijn.