Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kampenhout stapt naar rechter: "Slipschool is met niets in orde"

Kampenhout stapt naar rechter: "Slipschool is met niets in orde"

De gemeente Kampenhout dient in een klacht in tegen de slipschool van de federale politie in het Hellebos. Volgens schepen van Milieu Stefan Vandevenne (N-VA) is de slipschool met niets in orde. "Een regelerechte schande wat ze zich hier permitteren," zegt hij in Het Nieuwsblad.

Begin dit jaar heeft de federale politie zonder kapvergunning een honderdtal bomen gerooid in het Hellebos in Kampenhout voor de uitbreiding van de slipschool. Daarbovenop kwam aan het licht dat de milieuvergunning van de slipschool al ruim twee jaar vervallen was. 

Toch gaat de federale politie door met de activiteiten op de slipschool, wat onwettelijk is. Maar toen schepen Vandevenne onlangs een kijkje ging nemen, bleek de weg rondom het domein volgens hem verhard met asbestpuin. "Elk weekend wandelen kinderen door het bos. Wat als ze die asbestresten aanraken?", zegt Vandevenne in Het Nieuwsblad.

De federale politie geeft toe dat niet alles loopt zoals het moet. Het heeft naar eigen zeggen nog vier maanden om de milieuvergunning in orde te brengen. Over asbestresten heeft de politie geen weet, net als de Regie der Gebouwen, eigenaar van het domein. Die laatste gaat zich wel 'inlichten over de situatie'.

Maar Kampenhout is de excuses en het getreuzel van de federale politie en Regie der Gebouwen beu en wacht niet op het antwoord. Via de rechtbank wil het een definitief einde maken aan de slipschool.