school_diegem_fonkel.jpg

Kleuterjuf De Fonkel in Diegem preventief geschorst na klachten over ongepast gedrag

woe 17 feb 2016

Het schepencollege van Machelen heeft de kleuterjuf tegen wie een aantal klachten werden ingediend wegens grensoverschrijdend gedrag , preventief geschorst. Dat meldt Het Laatste Nieuws en wordt bevestigd door onderwijsschepen Hilde Anciaux (Sp.a-Spirit-Groen). De betrokken juf ontkent weliswaar nog steeds alle schuld, maar aanvaardt omwille van de precaire situatie de schorsing. 

"Wij hebben dat gedaan omdat wij denken dat het de beste oplossing is gedurende het onderzoek en dit zowel voor de situatie in de school als voor de betrokken leerkracht", aldus Anciaux die verder geen commentaar kwijt wil op de situatie. "Het onderzoek loopt intussen en wij willen ten alle prijzen de rust in de school - momenteel is het er iets rustiger - bewaren", besluit Hilde Anciaux.

Vier allochtone ouders beschuldigen de kleuterjuf onder meer van betastingen bij het verversen van luiers. Uit onderzoek van het parket van Halle-Vilvoorde is bij twee van de vier klachten geen misdrijf vastgesteld. De andere twee worden nog onderzocht maar ook daar heeft het parket zijn twijfels.