Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Kleuterjuffen èn gemeente staan terecht in zaak pesten

Kleuterjuffen èn gemeente staan terecht in zaak pesten

Drie kleuterjuffen van een school in Asse staan terecht voor het arbeidsauditoraat van Halle-Vilvoorde. Ze zouden een vrouwelijke collega jarenlang gepest en belaagd hebben.

Het arbeidsauditoraat vorderde gisteren geldboetes tegen het drietal. Tussen 2006 en 2008 zouden ze een collega-kleuterjuf aan de  gemeentelijke kleuterschool in deelgemeente Relegem systematisch hebben gepest en uitgesloten.  Ook de gemeente Asse staat terecht, al houdt die staande dat men al het mogelijke heeft ondernomen om een einde te maken aan het conflict. Volgens het slachtoffer heeft het aanhoudende pestgedrag een ernstige impact gehad op haar gezondheid.

Het slachtoffer diende pas in 2013 klacht in. Na onderzoek werden zowel de drie pestende collega’s als de gemeente Asse gedagvaard. De beklaagden hangen mogelijk grote geldboetes boven het hoofd: het slachtoffer eist immers een voorlopige schadevergoeding van 100.000 euro. De gemeente Asse zou enkel moeten opdraaien voor de gerechtskosten. Een uitspraak is er nog niet: op 24 oktober wordt het proces voortgezet.

(Foto:archief RINGtv)