Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Klooster Minderbroeders Halle verkocht aan Time 4 Quality

Klooster Minderbroeders Halle verkocht aan Time 4 Quality

‘Time 4 Quality’, kortweg T4Q, mag zich voortaan eigenaar noemen van het klooster van de Minderbroeders in Halle. In het voormalige klooster zullen zo’n 40 assistentiewoningen gerealiseerd worden.

In 1842 namen de Minderbroeders Conventuelen hun intrek in het klooster in de Volpestraat in Halle. Ze bleven er 170 jaar, maar in 2011 kwam het gebouw leeg te staan. Twee weken geleden werd het uiteindelijk verkocht aan Time 4 Quality.

T4Q is ontstaan uit de groep Soprimat, de beheerder van verschillende woonzorgcentra in onze regio, en biedt kwaliteitsvolle assistentiewoningen aan. De groep heeft momenteel al residenties in Asse, Diegem en Grimbergen.

Sinds vorige maand is Time 4 Quality ook eigenaar van het klooster van de Minderbroeders in Halle. Het wil 26 woningen onderbrengen in het klooster zelf. Voorts zullen er 14 woningen gebouwd worden in de tuin. Aan het uitzicht van het klooster zal nauwelijks iets veranderen. Van de voormalige kloostertuin zal er een stadstuin gemaakt worden die zal worden open gesteld voor het grote publiek.

“De verkoop start nog dit voorjaar. In het najaar starten de bouwwerkzaamheden. In 2017 zou de nieuwe residentie de deuren openen”, bevestigt ons afgevaardigd bestuurder Martin Baert van T4Q. Wat er met de Paterskerk naast het klooster zal gebeuren, is nog niet duidelijk.