Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Koen Geens in gesprek met leerlingen Het College Vilvoorde

Koen Geens in gesprek met leerlingen Het College Vilvoorde

Vandaag kreeg Het College uit Vilvoorde hoog bezoek van federaal minister van Justitie Koen Geens. Hij koos de school uit om zijn visie rond het Belgische rechtswezen te komen toelichten. Twee uren lang ging hij in debat met de vijfde- en zesdejaars.

Vilvoorde stond al een tijdje op het verlanglijstje van de minister. De stad ligt namelijk vlakbij Brussel en heeft daardoor een hoog criminaliteitscijfer.

De leerlingen zorgden zelf voor uitdagende vragen en bereidden ook stellingen voor waarbij de minister zelf kleur moest bekennen. Het ging over prangende en actuele gebeurtenissen, waaronder het tragische verkeersongeval van Merel De Prins uit Zemst, die school liep in Het College.

Het debat verliep heel interactief. De leerlingen waren onder de indruk van Geens’ enthousiasme en dossierkennis. Over één ding waren ze het allemaal eens: justitie is in goede handen bij Koen Geens. De minister kreeg een mand vol lokale lekkernijen en een flashdrive ontworpen door de leerlingen van de minionderneming.