Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Masterplan voor duurzamere bedrijvenzone Zaventem-Zuid

Masterplan voor duurzamere bedrijvenzone Zaventem-Zuid

Mobiliteitsoplossingen en meer groen moeten de bedrijvenzone Zaventem-Zuid, met o.a. Ikea en Pfizer, verduurzamen en tegelijk het gebruik van de gronden optimaliseren.

Provincie en gemeente Zaventem stellen hiervoor een masterplan op met partners als VOKA, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij en het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het gaat o.a. om een netwerk van fiets- en voetpaden op het terrein, goed uitgeruste bushaltes en mobipunten en meer groenelementen.

Achterliggende gedachte is dat investering in alternatieve mobiliteit het aantal auto's en parkeerplaatsen zal doen dalen en meer bedrijfsruimte kan creëren. Ook de samenwerking tussen bedrijven op de zone zal worden verbeterd. Hier wordt onder meer gedacht aan samenaankopen en een gezamenlijke investering in een warmtenet. Op de bedrijvenzone zijn o.a. Ikea, Toyota, Pfizer en Asco gehuisvest.

Zaventem-Zuid is gelegen tussen de brandweerzone in Zaventem en de Weiveldlaan. Op de bedrijvenzone zijn o.a. Ikea, Toyota, Pfizer en Asco gehuisvest.