Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Natuurpunt tegen komst Lidl in Liedekerke

Natuurpunt tegen komst Lidl in Liedekerke

In Liedekerke wil een projectontwikkelaar een Lidl-winkel en appartementen bouwen langs de Affligemsestraat. Dat is niet naar de zin van Natuurpunt. Het dient een bezwaarschrift in tegen de plannen.

De plannen voor de winkel en 32 bijhorende appartementen werden vorig jaar al voorgesteld. Het gemeentebestuur liet weten dat zulke projecten pas in overweging worden genomen als ze een meerwaarde hebben en er genoeg maatschappelijk draagvlak voor is. Volgens Natuurpunt is dat laatste er niet.

"Er is eigenlijk met veel zaken geen rekening gehouden. Er wordt geen boscompensatie voorgesteld, het aantal parkeerplaatsen zijn te hoog, het zal extra verkeer aanzuigen en het project ligt in overstromingsgevoelig gebied", zegt Natuurpunt Affligem-Liedekerke.

Natuurpunt heeft een lijst met twintig punten opgesteld met zaken waar ze het niet mee eens zijn en een bezwaarschrift ingediend. Het openbaar onderzoek loopt nog tot en met drie maart. Nadien buigt de Gecoro zich over het dossier en stelt een advies op aan de gemeente.

Foto: RPD / Unicas / Lidl