Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuw sport- en jeugdcentrum Koldam opent de deuren

Nieuw sport- en jeugdcentrum Koldam opent de deuren

In Hoeilaart opent het vernieuwde sport- en jeugdcentrum Koldam vandaag de deuren. Het gaat om de eeste fase van een omvangrijk project.

Om de gemeentelijke sport- en jeugdinfrastructuur aan te passen aan de hedendaagse behoeften, schreef de gemeente in 2016 een lastenboek uit om de hele Koldamsite onder handen te nemen. Een sportbehoeftenstudie uit 2011 had al eerder de wensen en noden van de sportclubs voor de toekomst aan het licht gebracht, en ook vanuit de jeugd kwam al langer de vraag naar modernere infrastructuur.

In nauw overleg met gebruikers, verenigingen en raden, kregen de plannen vaste vorm en in juni vorig jaar gingen de werken van start. In een eerste fase werd de sporthal onder handen genomen, waarbij het gebouw tot één groot sport- en jeugdcentrum werd omgevormd. De verschillende ruimtes voor sport, ontspanning en spel kunnen er los van elkaar worden gebruikt worden, maar ook samen. Er kunnen daardoor meer activiteiten tegelijkertijd plaatsvinden.

Voor de volledige afwerking van de site voorziet de gemeente nog een termijn van vijf jaar. Volgend jaar is er de afbraak van jeugdcentrum Koldam. In 2021 volgt de uitbreiding van de tennishal (fase 2) en in 2022-2023 komen de buitensportvelden en gemeenschappelijke accommodatie voor voetbal en tennis aan de beurt. In 2024 ten slotte is er de aanleg van de centrale parking, met fietsstallingen en knuffelzone.