Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nog altijd 108 mensen in quarantaine na uitbraak corona in Mater Dei

Nog altijd 108 mensen in quarantaine na uitbraak corona in Mater Dei

Vandaag worden de bewoners en het personeel van woonzorgcentrum Mater Dei in Pepingen opnieuw getest op het coronavirus. Eind november werd het woonzorgcentrum hard getroffen door het virus. Vandaag zitten nog altijd 72 van de 100 bewoners in quarantaine en zitten 36 personeelsleden thuis. Mater Dei wordt bijgestaan door het leger en vrijwilligers van het Rode Kruis.

Op 25 november bleek dat de helft van de bewoners van Mater Dei in Pepingen besmet was met het coronavirus. Bij de 103 medewerkers bleek toen al een kwart besmet te zijn. Die aantallen liepen op tot 72 besmettingen onder de bewoners. Vier van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis, 6 mensen met onderliggende problemen overleden aan de gevolgen van het virus.

Sinds de uitbraak testten al 62 medewerkers van het woonzorgcentrum positief. 36 medewerkers zitten thuis. Om die afwezigheden op te vangen, werkt Mater Dei samen met het Rode Kruis, Defensie en interimkrachten. Knelpunt is de vervanging van verpleegkundigen.

Als vandaag blijkt dat het virus in Mater Dei ingedijkt geraakt, kunnen er volgende week een aantal bewoners en medewerkers genezen worden verklaard.