Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Ook in Ternat huiszoeking naar terreurcel die nieuwe aanslag plande

Ook in Ternat huiszoeking naar terreurcel die nieuwe aanslag plande

Ook in Ternat heeft de politie woensdagmorgen een huiszoeking uitgevoerd in het raam van een onderzoek naar terrorisme. Voorts werden in Antwerpen en Borgerhout verschillende woningen onderzocht. Er werden geen wapens of explosieven aangetroffen, maar er zouden wel plannen voor een aanslag in België voorbereid worden. Intussen laat het parket weten dat de huiszoeking in Ternat echter niets heeft opgeleverd. 

In totaal werden er acht huiszoekingen uitgevoerd. Twee personen werden aangehouden. Eén van hen mocht beschikken met een enkelband. Twee anderen werden na verhoor weer vrijgelaten onder strenge voorwaarden. De vier worden in verdenking gesteld van deelname aan activiteiten van een terroristische groep.

Enerzijds zou de terreurcel mensen rekruteren om zich aan te sluiten bij IS in Syrië of Libië. Anderzijds zou de terreurcel ook plannen hebben gehad om een aanslag te plegen in ons land. Nog uit de voorlopige gegevens van het onderzoek zou er geen verband zijn met de terreucel die de aanslagen op Zaventem  of  het metrostation Maalbeek voorbereid had.

Huiszoeking Ternat leverde geen resultaat op

De huiszoeking die de politie in Ternat uitvoerde heeft echter niets opgeleverd. Dat meldt vandaag het federaal parket.Eén van de verdachten was zogezegd gedomicilieerd in Ternat en daarom besliste het parket om daar een huiszoeking te houden. Maar de informatie bleek dus niet te kloppen.