Ook zes kinderdagverblijven van NeoKids gesloten

vrij 25 nov 2022

Het Agentschap Opgroeien sluit zes kinderdagverblijven van de groep NeoKids. Vijf vestigingen bevinden zich in onze regio: Bambi in Overijse, Babystories in Dilbeek, Dumbo’s Kids in Hoeilaart, Biokids in Kraainem en totoche in Zaventem. Volgens het Agentschap was de organisatie niet in orde met de registraties van het personeel en de kinderen die er verbleven. Ook zouden er financiële problemen zijn.

 

Volgens het Agentschap zijn er bij Neokids geen inbreuken op de fysieke of psychische integriteit van de kinderen vastgesteld, schrijft Het Nieuwsblad. “Dit is het eindpunt van een lang traject met Opgroeien, om structurele tekorten weg te werken,” zegt woordvoerder Nele Wouters van Opgroeien in de krant. Door niet transparant te zijn in het registreren van aanwezigheden en aantallen, kreeg het Agentschap Opgroeien geen zicht op de werkwijze van NeoKids.

De kinderdagverblijven van NeoKids werken volgens de Montessori-aanpak, waarbij zelfontwikkeling centraal staat. NeoKids heeft ook kinderdagverblijven in Wallonië. Ook die zijn recent gesloten.