Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Opnieuw klachten tegen Grimbergse asfaltcentrale

Opnieuw klachten tegen Grimbergse asfaltcentrale

De beton- en asfaltcentrale Viabuild aan de Westvaartdijk in Grimbergen blijft frustratie uitlokken. De afgelopen maand zijn hebben 40 buurtbewoners klacht ingediend over geurhinder.

Aan de ingang van Viabuild werd vanmorgen verzamelen geblazen. Groen, maar ook het buurtcomité Borght-Verbrande Brug zijn de geurhinder beu.  Volgens hen zijn de uitgestoten stoffen ook ongezond. De afgelopen tijd voerde de asfaltcentrale een aantal aanpassingen door. Zo werd de schouw verhoogd. Maar de geurhinder blijft volgens de actievoerders. Zij willen dat de bestendige deputatie van Vlaams-Brabant de milieuvergunning verstrengt. 

Meer hierover vanavond in ons nieuws op RINGtv.

 

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

VIVA! Feestspecial Botanica Veltem

Bij tuincentrum Botanica uit Veltem kan je inspiratie opdoen voor de feestdagen op hun prachtige kerstmarkt.

VIVA! Wijnen: Op wijnuitstap met RINGtv

Van 3 tot 5 december vindt in Court-Saint-Etienne opnieuw het Salon Saint-Vincent du Vin et du Fromage plaats. Begin november trokken de kijkers van RINGtv naar een soortgelijke wijnbeurs in Spy. Voorts brengen we een bezoek aan het Domaine Viticole du Chenoy, het levende bewijs dat België...

VIVA! Feestspecial Valentino Schepdaal

Sinterklaas brengt een bezoek aan Valentino Chocolatier in Schepdaal. Hij ontdekt er hoe de chocoladen figuurtjes gemaakt worden.

NIEUWS 26/11/2021

Bekijk hier het nieuws van vrijdag 26 november.