kevers_1.png

Opwijk vraagt alle cafébazen zich te laten testen op coronavirus

din 18 aug 2020

Burgemeester van Opwijk Albert Beerens (Open VLD) vraagt alle cafébazen in de gemeente zich te laten testen. Beerens wil dat nadat de cafébazin van café Kevers en haar zoon besmet raakten met het coronavirus. "De klanten van Kevers zullen wellicht ook in andere cafés geweest zijn. Testen zal zowel de cafébazen als de klanten gerust stellen", aldus Beerens. 

De uitbaters van het café Kevers hebben in samenspraak met hun huisarts hun zaak voor onbepaalde tijd gesloten na de positieve tests. "Een klant die zondag langs geweest is, meldde ons woensdag dat hij besmet was geraakt. Hierop hebben wij ons laten testen en een dag later bleek dat ook wij besmet waren. Op donderdagnamiddag hebben wij op aanraden van de arts de zaak gesloten", aldus cafébazin Joske De Smedt. De cafébazin heeft voor de contact tracing alle namen doorgegeven die volgens het logboek op donderdagvoormiddag in het café langs geweest zijn. 

De gemeente Opwijk wil nu dat alle cafébazen zich laten testen. "Het is een preventieve maatregel om de verspreiding van de besmettingen te voorkomen. Alhoewel het geen verplichting is, ben ik ervan overtuigd dat ze hier allemaal op zullen ingaan", aldus burgemeester Albert Beerens. "De gemeente Opwijk, dat een 20-tal cafés telt, neemt de kosten van de testprocedures op zich."