Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket nuanceert 'stopzetting' moordonderzoek drogist Kampenhout

Parket nuanceert 'stopzetting' moordonderzoek drogist Kampenhout

Het parket Halle-Vilvoorde nuanceert de berichtgeving dat het onderzoek naar de moord op een drogist in Kampenhout van drie jaar geleden is stop gezet. Gisteren berichtten sommige media dat het onderzoek bij gebrek aan sporen en verdachten is stil gelegd. “We kunnen enkel bevestigen dat de onderzoeksrechter het dossier aan het parket heeft overgemaakt om een eindvordering op te stellen,” aldus woordvoerster van het parket Carol Vercarre.

In de nacht van 3 op 4 mei 2016 werd drogist Johan Verhaeghe met een nekschot vermoord op de oprit van zijn woning in Kampenhout. Speurders kwamen te weten dat Verhaeghe een buitenechtelijke relatie had met een jonge Thaise masseuse uit Zaventem en onderzochten of zijn vrouw hem had laten vermoorden. Zij werd een tijd opgepakt en in verdenking gesteld. Toch kan haar niks ten laste gelegd worden. Ook werd in het professionele milieu van Verhaeghe rondgekeken. Verkocht hij een grote hoeveelheid zwavelzuur aan criminelen?

Het parket maakt een balans op. “We gaan nu eerst bekijken of het onderzoek volgens ons volledig is, of dat we toch nog bijkomend onderzoek doen,” aldus Carol Vercarre. “Vervolgens moeten we nagaan of we vinden dat er voldoende aanwijzingen van schuld zijn tegen de partner of eventuele andere personen, of niet. En dan is het nog afwachten of de raadkamer onze visie volgt of niet, of de andere partijen bijkomend onderzoek vragen,” klinkt het.