Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parket verspreidt nieuwe beelden van man met het hoedje

Parket verspreidt nieuwe beelden van man met het hoedje

Het parket heeft nieuwe beelden vrijgegeven van een van de daders van de aanslag op Zaventem. Het gaat om de man ‘met het hoedje’.

Het federaal parket heeft een groot deel van het traject in kaart gebracht dat de voortvluchtige dader heeft afgelegd na de aanslag. 

Zo is te zien hoe de verdachte na de bomexplosies voor het Sheraton Hotel wandelde en de luchthavensite verliet via de parking van AVIS. Vervolgens wandelde hij  te voet door het centrum van Zaventem centrum en ging hij langs de Grote Daalstraat naar de Leuvensesteenweg. Daar was hij om 08u50. Onderweg heeft hij zijn jas weggegooid. Die is nog steeds niet terug gevonden. Vanaf daar is de man te zien met een lichtkleurig hemd. Hij had de mouwen opgestroopt.

Rond 9u42 werd de verdachte door bewakingscamera’s  gesignaleerd aan het Generaal Meiserplein in Schaarbeek. Hij vervolgde zijn weg langs de Leuvensesteenweg waar hij gefilmd werd om 9u49. Aan het Daillyplein is hij linksaf de Brabançonnelaan in gedraaid en wandelde verder tot aan het kruispunt met de Notelaarsstraat. Daar is hij voor het laatst op beelden te zien om 9u50. Wie de man nog gezien heeft wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders via het gratis nummer 0800 30 300 of via e-mail: opsporingen@police.belgium.eu

Vluchtroute die de derde verdachte heeft afgelegd na de aanslag op Zaventem

Ook heeft het parket een oproep gelanceerd naar nieuw foto- en beeldmateriaal. Mensen die dus voor of na de aanslagen beelden gemaakt hebben op Brussels Airport en vermoeden dat ze een of meerdere daders gefotografeerd/gefilmd hebben worden verzocht om contact op te nemen met de politie.