Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Petitie tegen sluiting stationsloket en fietspunt Asse

Petitie tegen sluiting stationsloket en fietspunt Asse

Groen Asse is een petitie gestart voor het behoud van het loket en het fietspunt van het station van Asse.

Vorige week liet de NMBS weten dat in 33 stations in het land het loket zal vervangen worden door een ticketautomaat. In onze regio gaat het om de loketten van Londerzeel en Asse. (Lees ook: Loketten van Asse en Londerzeel gelijk dicht’) Voorts wil de NMBS 15 fietspunten niet langer financieren. Ook hier staan Asse en Londerzeel op de zwarte lijst.

Maar dat is niet naar de zin van de betrokken gemeentebesturen. In Asse gaat Groen nog een stap verder. De partij start er een flyeractie en een online petitie.  

Groen pleit onder meer voor een ‘treinpunt’. Dat idee is vergelijkbaar met het postpunt dat Bpost gelanceerd heeft in winkels na de sluiting van heel wat postkantoren. “Ook de NMBS zou ervoor kunnen opteren om in de kleinere stations een winkel zoals een koffiebar, krantenwinkel, bakkerij,… aan te trekken en de winkeliers een basisopleiding stationsbediende te geven. Zo kan de dienstverlening zelfs aantrekkelijker worden voor reizigers, terwijl de NMBS toch efficiëntiewinsten bereikt,” verduidelijkt Edward Van Keer van Groen.

Ook het Fietspunt zou aantrekkelijker gemaakt kunnen worden volgens Groen Asse. Als de NMBS en Groep Intro in zee zouden gaan met een professionele fietsenmaker, zouden veel meer fietsende treinreizigers de weg vinden naar het Fietspunt