Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Plofkraak op filiaal van bpost in Zaventem

Plofkraak op filiaal van bpost in Zaventem

Op een filiaal van bpost langs de Leuvensesteenweg in Zaventem is vannacht een plofkraak gepleegd. De daders zijn met een geldsom aan de haal, maar het parket van Halle-Vilvoorde wil niet zeggen om hoeveel het gaat. Bij de plofkraak vielen geen gewonden, maar de schade aan het filiaal is aanzienlijk.

Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. Rond 4u30 uur hebben ze een geldautomaat in het filiaal opgeblazen. Het is nog onduidelijk of ze daarbij met geld aan de haal zijn kunnen gaan. Het onderzoek is volop aan de gang. De politie, ontmijningsdienst DOVO en het gerechtelijk lab zijn ter plaatse.

"Toen onze patrouilles aankwamen was er hevige rookontwikkeling en een beginnend brandje. Dat heeft de brandweer kunnen blussen", zegt Jean-Pierre Van Thienen, korpschef van de lokale politie Zaventem. "Langs de buitenzijde is er weinig schade te zien, maar binnen is die aanzienlijk. De inkomhal is vernield en een binnenmuur van het kantoor is deels weggeblazen door de ontploffingen."

Vermoedelijk blijft het filiaal van bpost de hele dag dicht. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft de zaak nu in handen genomen. "Uit de eerste vaststellingen blijkt dat het om een gasontploffing gaat", zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. "Het onderzoek is in handen van de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde."

Het is uitzonderlijk dat onze regio wordt opgeschrikt door een plofkraak. Eind oktober 2017 werd er in Bever één gepleegd. Het voorbije jaar waren er wel heel wat op bankkantoren in de provincies Antwerpen en Limburg.