Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Politie legt ook in Sint-Pieters-Leeuw illegaal feest stil

Politie legt ook in Sint-Pieters-Leeuw illegaal feest stil

Na de politiezone VIMA heeft ook de politiezone Zennevallei afgelopen weekend een feestje met bijna veertig deelnemers stilgelegd. Het feestje, dat plaatsvond in een bos, werd toevallig ontdekt. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal omdat ze de regels rond samenscholing niet respecteerden.

“Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kon de lokale politie op de valreep een heuse raveparty vermijden”, zegt woordvoerster Anneleen Adang. “Verschillende voetgangers en bestuurders reden naar een plek in het bos gelegen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw nabij Drogenbos. Tijdens een toevallige controle bleek dat voetgangers op weg waren naar een ‘feestje’. De politie ging verder op onderzoek en botste tegen een groep van een veertigtal deelnemers. Het feestje bleek net gestart. De hele handel werd stopgezet en alle deelnemers werden geïdentificeerd. 

Een 35-tal processen-verbaal werden opgemaakt in kader van samenscholing. Het ging om inwoners van Beersel, Halle, Brussel en omstreken en ook ver buiten de provincie. In het verleden werden ook al dergelijke illegale feestjes georganiseerd. Voor deze zomer zullen grote feesten en evenementen nog niet aan de orde zijn. Voorlopig zijn samenkomsten tot tien personen toegelaten. Meer niet. De politie zal controle blijven voeren en wil een duidelijk signaal geven dat dergelijke party’s niet kunnen.”