woonproject_hoeilaart.jpg

Projectontwikkelaar Koldamsite trekt vergunningsaanvraag terug

vrij 1 apr 2022

In Hoeilaart is het bouwproject van 93 appartementen op de hoek van de Koldamstraat en de Albert Biesmanslaan tijdelijk stilgelegd. Na protest trekt de projectontwikkelaar zijn vergunningsaanvraag terug. Hij zal binnenkort een aangepast dossier indienen.

 

Er was veel protest tegen het nieuwe bouwproject op de Koldamsite. In december kwamen buurtbewoners en oppositiepartij CD&V daarvoor nog op straat. Zij vonden het project te groot voor het centrum van de gemeente. De projectontwikkelaar luistert nu naar een aantal argumenten. “Teneinde rekening te kunnen houden met de inspraakreacties, dient de aanvraag op een aantal punten herbekenen te worden,” laat de ontwikkelaar weten aan de gemeente. “Een nieuw, bijgesteld aanvraagdossier zal ingediend worden.”

De huidige vergunningsaanvraag wordt dus niet verder behandeld door de gemeente. Nadat er een nieuwe aanvraag is aangediend, volgt er een nieuwe informatievergadering voor omwonenden en een openbaar onderzoek. Begin vorige maand voegde de projectontwikkelaar nog nieuwe elementen toe aan de aanvraag, waardoor een beslissing over het project werd uitgesteld.