Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie investeert in lokale droogteplannen

 

Provincie investeert in lokale droogteplannen

De provincie Vlaams-Brabant gaat lokale droogteplannen subsidiëren. Gemeentes en rioolbeheerders die een droogteplan opstellen om wateroverlast tegen te gaan, kunnen financiële steun krijgen.

Tegen 2024 moeten volgens de Blue Deal van de Vlaamse regering de gemeenten een hemelwater- en droogteplan hebben als ze in aanmerkingen willen komen voor subsidies. “Zo’n plan omvat een gedragen visie over waar en hoe de neerslag zoveel mogelijk ter plaatse te houden, nuttig te gebruiken, te infiltreren, te bufferen en pas in laatste instantie vertraagd af te voeren. Zo draagt het plan bij aan de uitbouw van een veerkrachtig watersysteem dat weerbaar is tegen de gevolgen van klimaatverandering”, legt Bart Nevens, gedeputeerde voor Waterlopen, uit. De provincie Vlaams-Brabant wil de gemeenten stimuleren om snel werk te maken van zo’n plan en gaat daarom droogteplannen subsidiëren. “Met de uitbreiding van onze subsidies naar droogteplannen komen we tegemoet aan de Blue Deal van de Vlaamse regering”, zegt gedeputeerde Bart Nevens. “Bovendien komen nu ook, naast de gemeenten, rioolbeheerders in aanmerking voor deze subsidies.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.