Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Provincie schuift beslissing over gascentrale Vilvoorde door naar Demir

Provincie schuift beslissing over gascentrale Vilvoorde door naar Demir

De vergunning voor een nieuwe gascentrale verdeelt de deputatie van de provincie Vlaams-Brabant. “We zijn niet tot een consensus gekomen”, laat gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA) weten. Het is dus aan Vlaams minister van Omgeving Demir om de knoop door te hakken.

 

Vandaag moest de deputatie van Vlaams-Brabant beslissen over de vernieuwde vergunningsaanvraag van Engie voor de bouw van een gascentrale in Vilvoorde. Een eerste aanvraag van Engie werd een paar maanden geleden geweigerd omdat de centrale te veel stikstof zou uitstoten. Engie diende daarop een nieuwe, aangepaste vergunningsaanvraag in.

“​Er waren positieve adviezen van verschillende instanties over de nieuwe aanvraag. Maar een aantal gedeputeerden hebben twijfels bij de technische onderbouwing van sommige adviezen”, klinkt het bij gedeputeerde Gunther Coppens (N-VA). Hij stemde samen met zijn partijgenoot Bart Nevens tegen, gedeputeerden Ann Schevenels (Open Vld) en Tom Dehaene (CD&V) stemden voor.

“Volgens de wetgeving over de omgevingsvergunningen komt een staking van stemmen overeen met een weigering van de vergunningsaanvraag. Tegen deze weigering kan beroep worden aangetekend bij de Vlaamse Regering, meer bepaald bij minister Zuhal Demir (N-VA), bevoegd voor Omgeving”, laat Coppens nog weten.