Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Regio rond Zoniënwoud wordt verder versterkt

 

Regio rond Zoniënwoud wordt verder versterkt

De Vlaamse Regering keurde de verlenging van het project Horizon+ goed. Via dit project werken de provincie Vlaams-Brabant, de gemeenten Hoeilaart, Overijse, Sint-Genesius-Rode en Tervuren en het Agentschap voor Natuur en Bos verder aan het versterken van de regio rondom het Zoniënwoud en de valleien van de Dijle, Laan, Ijse en Voer.

Horizon+ versterkt de natuur in het Zoniënwoud, maar ook de verbinding tussen het woud, de handelskernen van omliggende gemeenten en de toeristische en recreatieve ontsluiting van de regio staan op het programma. Eén van de vele projecten is het inzetten van tuinrangers. Door een natuurvriendelijke inrichting van het grote aantal tuinen in de regio kan de biodiversiteit er sterk verbeterd worden. De samenwerking tussen de partners wordt met drie jaar verlengd. Ze krijgen daarvoor van Vlaanderen 300.000 euro.

“Via het project Horizon+ gaan we, in samenwerking met de gemeenten, verder de samenhang tussen het Zoniënwoud en haar valleien versterken”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor ruimtelijk planning. “Dit doen we de door met langetermijnoplossingen de valleigebieden te beschermen en te ontharden en een aantal natuurverbindingen te versterken.”

NET GEMIST

NET GEMIST

Nieuws

Beestig goed bezig! Afl.02

In ‘Beestig goed bezig’ bezoeken we mensen die zich inzetten voor het welzijn van de dieren. Dierenarts Peter Mievis geeft enkele tips hoe je het best een huisdier kan houden. En we gaan langs bij Pascale die een erkende Cattery heeft. Schattiger dan dit wordt het niet!

VIVA! Wijnen Vinea

VIVA! trekt naar Vinea in Eizeringen (Lennik). Bij de zussen Inge en Eva spat de liefde en de kennis voor wijnen ervan af. Hou alvast je agenda bij de hand, want binnenkort houden ze opendeurdagen.

Rondje Rand: In de Oude Smis van Mekinge

Dit weekend houden we halt 'In de Oude Smis van Mekingen', een landelijke herberg in Sint-Pieters-Leeuw. Naar verluidt bestaat deze kroeg al meer dan 165 jaar. Annie Stiens is de waardin van de vierde staat generatie en is nog lang niet van plan om er de brui aan te geven.

VIVA! Herfst Evolve Fashion Grimbergen

In VIVA! Herfst staat de volslanke mode centraal. Bij Evolve Fashion in Grimbergen zorgen Daphne en Pascale ervoor dat elke vrouw zich welkom voelt en elke klant zijn persoonlijkheid passend getoond wordt. Voorts krijg je heel wat tips, trends en meer info over hun modeshow mee.