Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Rock Ternat: “We gaan groots kunnen knallen”

 

Rock Ternat: “We gaan groots kunnen knallen”

Het Overlegcomité bracht dinsdag goed nieuws voor de organisatoren van Rock Ternat. Vanaf midden augustus zijn grotere evenementen mogelijk. “Het was het verlossende signaal om voor een volledig scenario te gaan”, zegt Lotte Van Gestel van Rock Ternat. Het festival, dat eind augustus doorgaat, verwacht meer dan 3.500 bezoekers.

Na de beslissing van het Overlegcomité schakelde de organisatoren van Rock Ternat een versnelling hoger. “In samenspraak met de gemeente Ternat bereiden we twee dagen festivalplezier voor”, zegt Lotte Van Gestel. “Een vrijdagavond samen met de Vrienden van Rock Ternat en een zaterdagavond met een line-up van enkele Belgische bands waarbij we streven naar een publiek van 3.500 personen.”

De regio reageerde heel enthousiast op de verrijzenis van Rock Ternat. Na amper een week waren er al 400 ‘vrienden van Rock Ternat’ die via een crowdfunding de heropstart van het festival mogelijk maakten. “Het nieuwe concept van iedereen VIP krijgt ondertussen ook steeds meer vorm. We zorgen voor een goede sfeer, waar in alle vrij- en veiligheid kan gefeest worden”, aldus Van Gestel.

Tegelijkertijd blijft Rock Ternat voorzichtig. “Alles is nog steeds onder voorbehoud dat de cijfers verder goed blijven evolueren, dus we blijven rekening houden met alle mogelijke scenario’s. Alle protocollen voor festivalgangers en de buurt worden nauw opgevolgd door een aparte werkgroep”, besluit Van Gestel.