ruilverkgooik3.png

Ruilverkaveling Gooik: Doomst nodigt oppositie uit

don 7 feb 2019

In Gooik blijft N-VA zich verzetten tegen het grote ruilverkavelingsproject dat het CD&V-bestuur wil uitwerken. Volgens de partij wordt het draagvlak voor het project steeds kleiner.

N-VA vroeg op de gemeenteraad bij monde van raadslid Kristoff Hemelinckx om de aanvraag tot de verkaveling en te herroepen en om de oprichting van een gemeentelijke overlegcommissie “die kan beslissen over de aanpak van een nieuw project dat wél elke Gooikenaar ten goede zal komen.”

Volgens Hemelinckx is er “steeds meer weerstand tegen de ruilverkaveling, getuige de bijna 1000 bezwaren ingediend bij de gemeente en de Vlaamse landmaatschappij. De meerderheid van de boeren die 10 jaar geleden het project aanvroeg, is ondertussen niet langer actief of verzet zich nu zelfs tegen het project ”.

De vraag om een gemeentelijke overlegcommissie werd door de meererheid afgewezen. De oppositie zal wèl worden uitgenodigd op een bespreking van de ingediende bezwaren.

Burgemeester Michel Doomst verzekert dat de bezwaren van de bevolking grondig worden opgevolgd in samenspraak met de Vlaamse Landmaatschappij. De bevoegde coördinatiecommissie maakt het finale advies over aan de nieuwe minister van ruimtelijke ordening en landbouw, die uiteindelijk – vermoedelijk tegen de zomer - de knoop doorhakt.