Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Samenwerking tussen Ternatse bieb en scholen zet in op leesbevordering

Samenwerking tussen Ternatse bieb en scholen zet in op leesbevordering

De bibliotheek van Ternat schenkt 1.790 boeken aan de zes lagere scholen in de gemeente. Zo krijgt elke klas een mooie eigen permanente boekencollectie waar de leerlingen gebruik van kunnen maken. Daarnaast gaan de bibliotheek en de scholen ook ene partnerschap aan waarbij scholen zich engageren om meer in te zetten op biebbezoeken en educatieve activiteiten die het lezen bevorderen.

 

“Het gaat om een fikse investering vanuit het gemeentebestuur, maar op de educatie van kinderen staat geen maximumprijs,” aldus schepen van Vrije Tijd Ines Swaelens (Voor Ternat). Gisteren zijn de boekencollecties feestelijk overhandigd aan de 62 klassen van de zes Ternatse lagere scholen.

De aanwezigheid van boeken wekt bij kinderen nieuwsgierigheid op en zet spontaan aan tot lezen. Door boeken in de klas aan te bieden, gebeurt dat op een laagdrempelige manier. “We hopen zo een gunstig effect te zien op de taal- en leesvaardigheid van de kinderen in Ternat.”

Door de samenwerking tussen de bibliotheek en de scholen leren de leerlingen de bieb al van jongs af aan kennen. Ook dat moet de leesbevordering ten goede komen. Bovendien lopen er ook leesprojecten in Ternat, zoals Boekstart voor de allerkleinsten en Leeshelden voor lagereschoolkinderen.