Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Speelpleinwerking De Bres stopgezet nadat monitor positief test

Speelpleinwerking De Bres stopgezet nadat monitor positief test

De speelpleinwerking van de stad Halle op sportcomplex De Bres is noodgedwongen stopgezet nadat één van de monitoren positief testte op het coronavirus. Op de speelpleinwerking verbleven drie bubbels van maximum 50 personen, voor de werking op het speelplein Joepie stelt er zich geen probleem.

Alle ouders werden gisteravond individueel op de hoogte gebracht. Ze kregen tekst en uitleg bij de coronabesmetting en de impact voor hun eigen kind. “De ouders van de kinderen van de bubbel waar de positief geteste monitor deel van uitmaakt, worden gevraagd om zo snel mogelijk contact op te nemen met hun huisarts voor een coronatest”, zegt waarnemend burgemeester Dieuwertje Poté (CD&V). Omdat alle veiligheidsmaatregelen gevolgd werden, rekent de stad Halle er op dat de impact van de besmetting beperkt blijft.

Toch wordt de volledige speelpeinwerking vroegtijdig stopgezet. Alle ouders krijgen het inschrijvingsgeld voor de rest van de week terugbetaald. “Ook de twee andere bubbels worden opgedoekt. Op die manier voorkomen we dat het virus zich verder verspreidt”, aldus Poté, “Aan de kinderen van de andere bubbels wordt gevraagd om voorlopig thuis in quarantaine te blijven en zich ook te testen van zodra er gezondheidsproblemen of symptomen opduiken. Tot slot zullen ook alle animatoren die actief waren op het sportcomplex De Bres zich uit voorzorg laten testen.”

De speelpleinwerking aan De Bres hield na deze week sowieso een kleine zomerstop. De werking op het speelplein Joepie, waar twee bubbels van 50 personen zitten, gaat gewoon door.