Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tekstgraffiti voor Vilvoordse choreograaf/schrijver Ish Ait Hamou

Tekstgraffiti voor Vilvoordse choreograaf/schrijver Ish Ait Hamou

Onder de brug over het kanaal in Vilvoorde stelde het stadsbestuur vanochtend een tekstgraffiti voor. Op één van de steunmuren prijkt voortaan een passage uit ‘Céline’, de pas verschenen tweede roman van de bekende danser, choreograaf en regisseur Ish Ait Hamou. 

Razend populair is hij, Vilvoordenaar Ish Ait Hamou. Het jongere publiek kent hem als danser, choreograaf en jurylid van de VTM-danswedstrijd 'So You Think You Can Dance'.  Maar vorig jaar verbaasde Isch Vlaanderen met de publicatie van een roman. Zijn literaire debuut werd zo goed als unaniem de hemel ingeprezen en haalde duizelingwekkende verkoopcijfers. Vandaag verscheen 'Celine', het tweede boek van Isch. “Het is een fictief verhaal maar voor mij was het schrijven ervan een zoektocht naar Marokkaanse roots”, aldus Ish vanavond in het nieuws op RINGtv.

Vandaag stelde de stad Vilvoorde een tekstgraffiti voor om de jonge schrijver nog wat extra in de schijnwerpers te zetten. Onder de kanaalbrug, een plek die de jongste jaren transformeerde tot een recreatie- en ontspanningsoord voor jongeren, bracht de Vilvoordse graficus Sander Heremans een pittige zinsnede aan uit 'Céline' van Isch.

Op 22 mei is Ish Ait Hamou te gast in de Kruitfabriek in Vilvoorde waar hij  komt praten over zijn nieuwe roman, en natuurlijk gul handtekeningen zal zetten.