Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Tienduizend bloembollen om Dilbeek op te fleuren

Tienduizend bloembollen om Dilbeek op te fleuren

Het Kasteel van Groot-Bijgaarden heeft 10.000 bloembollen geschonken aan de gemeente Dilbeek. De tulpen, narcissen en hyacinten zullen op verschillende plaatsen in de gemeente geplant worden en vanaf april in bloei staan.

Het 17de eeuwse Kasteel van Groot-Bijgaarden staat bekend om de jaarlijkse internationale bloemententoonstelling Floralia Brussels. Door de goede relatie van de eigenaars van het kasteel met het gemeentebestuur van Dilbeek zal de kleurenpracht van de bloemen niet alleen binnen de kasteelmuren te zien zijn, maar ook daarbuiten. Onder meer in de Doylijkstraat, de Loveldstraat en de Schorenbosstraat in Itterbeek worden 10.000 voorjaarsbollen geplant.

“Zo kunnen we onze mooie gemeente nog meer opfleuren en kleur geven in de lente,” aldus de kasteeleigenaars. “Ook is het een mooi uithangsbord voor onze jaarlijkse bloemententoonstelling Floralia Brussels,” klinkt het.

De bloemen zullen vanaf 2020 te bewonderen zijn. Floralia Brussels loopt van 4 april tot en met 3 mei in het Kasteel van Groot-Bijgaarden.