Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Treinbestuurder zou stoplichten genegeerd hebben

Treinbestuurder zou stoplichten genegeerd hebben

Bij het treinincident tussen Schaarbeek en Vilvoorde zou één van de bestuurders een rood licht genegeerd hebben.  Zeker is dit nog niet.  De inbeslaggenomen camerabeelden moeten hierover uitsluitsel brengen.  

 

De twee treinen reden in tegengestelde richting op hetzelfde spoor.  Eén van de treinen maakte in de buurt van het station van Schaarbeek een noodstop waardoor een botsing maar nipt kon vermeden worden, meldt de redactie.be. Maar de NMBS nuanceert en zegt dat de treinen op 200 meter van elkaar stopten.  Nog volgens de openbare vervoersmaatschappij hebben de veiligheidssystemen goed gewerkt.  

Over de oorzaak is er onduidelijkheid.  Eerst was er sprake van een defecte wissel. Maar volgens de eerste vaststellingen zou een treinbestuurder een rood licht genegeerd hebben wat ook de oorzaak was van de treinramp in Buizingen.  Het parket heeft alvast een onderzoek geopend. 

Door het incident zaten 150 treinreizigers drie uur lang geblokkeerd tussen de stations van Schaarbeek en Vilvoorde. Eén van de twee treinen kwam pas om 2u30 aan in Antwerpen.  De reizigers van de andere trein werden geëvacueerd en werden met bussen en taxi's naar hun eindstation gebracht.  Als gevolg van de blokkade werd het treinverkeer in Schaarbeek omgeleid.